З чого роблять арахісову пасту?

Арахіс-це Виноградна рослина, квітконоси якого в'януть і нахиляються до землі після запліднення, закопуючи молоді стручки, дозріваються під землею.

 

Арахіс був завезений до Сполучених Штатів з Африки, але не вважався основною культурою до 1890-х років, коли його почали рекламувати як заміну врожаю бавовни, знищеного коробчатим довгоносиком.

 

Приблизно в кінці сімнадцятого століття гаїтяни готували арахісове масло, використовуючи важку дерев'яну ступку і дерев'яний строкат з металевою кришкою. Ступка з металевим дном і вагою близько 20 фунтів і 5-фунтовий песто використовувалися для подрібнення арахісу в пасту. Протягом дев'ятнадцятого століття в Сполучених Штатах обсмажений в шкаралупі арахіс подрібнювали або розтирали до кремоподібної пасти в тканинному мішечку і їли свіжим. Американський ботанік і винахідник Джордж Вашингтон Карвер експериментував з соєвими бобами, солодкою картоплею та іншими культурами, в кінцевому підсумку отримавши 300 продуктів тільки з арахісу, серед яких найбільш помітним було арахісове масло.

 

Лікар з Сент-Луїса, штат Міссурі, почав комерційне виробництво арахісового масла в 1890 році. Представлене на Всесвітній виставці в Сент-Луїсі як здорове харчування, арахісове масло було рекомендовано для немовлят та інвалідів через його високу поживну цінність. Санаторії, особливо в Батл-Кріку, штат Мічиган, використовували його для своїх пацієнтів через високий вміст в ньому білка.

 

Приблизно в 1925 році арахісове масло продавалося з відкритої ванни з половиною дюйма масла на поверхні. Хоча паста була липкою і викликала сильну спрагу, споживачі були готові до настільки економічного і поживного продукту.

 

Розуміючи, що фінансова вигода від кормів для свиней починає скорочуватися, фермери почали вкладати кошти в нову товарну культуру. Таким чином, зі збільшенням врожаю і доступності арахісу розробка і виробництво арахісового масла зростали. Зовсім недавно арахісове масло використовувалося в основному в якості пасти для бутербродів, хоча воно також зустрічається в готових стравах і кондитерських виробах.

 

Спочатку процес виробництва арахісового масла був повністю ручним. Приблизно до 1920 року фермер, який вирощував арахіс, очищав насіння вручну, культивував їх вручну приблизно чотири рази і орав плугом з однією борозною також чотири рази. Фермер викопував лози однорядним плугом, вручну складав лози в поле для сушіння, а потім вручну збирав горіхи або відбивав їх з лоз. Мул, плуг і дві Мотики - ось все, що потрібно для вирощування арахісу. Для виробництва арахісового масла невеликі партії арахісу обсмажували, бланшували і подрібнювали в міру необхідності для продажу або споживання. За запитом додавали сіль і / або цукор, і продукт їли свіжим. Механізована обробка та збирання підвищили врожайність врожаю. Борошномельні заводи стали більше, а споживання зросло.

 

Арахіс, багатий жирами, білками, вітаміном B, фосфором і залізом, має значну харчову цінність. У своїй остаточній формі арахісове масло складається приблизно на 90-95 відсотків з ретельно відібраних, бланшованих, обсмажених в сухому вигляді арахісу, подрібнених до розміру, необхідного для проходження через сито 200 меш. Щоб поліпшити гладкість, розтікання і аромат, додаються інші інгредієнти, в тому числі сіль (1,5 відсотка), гідрогенізоване рослинне масло (0,125 відсотка), декстроза (2 відсотка) і кукурудзяний сироп або мед (від 2 до 4 відсотків). Для підвищення поживної цінності арахісового масла також додають аскорбінову кислоту і дріжджі. Кількість інших інгредієнтів може варіюватися, якщо вони не становлять більше 10 відсотків арахісового масла. Арахісове масло містить від 50 до 52 відсотків жиру, від 28 до 29 відсотків білка, від 2 до 5 відсотків вуглеводів і від 1 до 2 відсотків вологи.

 

Контроль якості арахісового масла починається на фермі з збору врожаю і обробки, а потім здійснюється через етапи лущення, зберігання і виробництва продукту. Всі ці кроки виконуються машинами. Хоча повне механічне прибирання, обробка і лущення можуть мати деякі недоліки, кінцевий результат — більш яскравий, чистий і однорідний урожай арахісу.

 

У Сполучених Штатах суворий контроль якості арахісу підтримується протягом багатьох років при співпраці та схваленні Міністерства сільського господарства США (USDA) та управління з контролю за продуктами і ліками (FDA). Контроль якості здійснюється адміністративним комітетом з арахісу, який є підрозділом Міністерства сільського господарства США. Відповідальність за сирий арахіс лежить на Міністерстві сільського господарства. Під час і після виробництва контроль якості знаходиться під наглядом FDA.

 

У своєму визначенні арахісового масла FDA вказує, що приправи і стабілізуючі інгредієнти не повинні «перевищувати 10 відсотків ваги готової їжі». Крім того, FDA стверджує «що»штучні ароматизатори, штучні підсолоджувачі, хімічні консерванти, вітаміни та барвники не є придатними інгредієнтами арахісового масла". Продукт, який не відповідає стандартам FDA, повинен мати маркування «імітація арахісового масла».

 

Побічний продукт

 

Лози і листя арахісу використовуються в якості корму для великої рогатої худоби, овець, кіз, коней, мулів та іншої домашньої худоби через високу поживну цінність. Шкаралупа арахісу у великих кількостях накопичується при лущенні рослин. Вони містять стебла, арахісові пластівці, незрілі горіхи та бруд. Ці кожухи використовуються в основному в якості палива для котла, що виробляє пар для вироблення електроенергії для роботи лущильного заводу. Обмежені ринки існують для шкаралупи арахісу для грубих кормів у кормах для великої рогатої худоби, підстилки для домашньої птиці та наповнювача в штучних дровах. Можливим додатковим використанням є наповнення туалету для домашніх тварин, середовище для вирощування грибів і склади для підмітання підлог.

 

Майбутнє арахісу

 

У Сполучених Штатах та більшості з 53 країн-виробників арахісу у світі виробництво та споживання арахісу, включаючи арахісове масло, збільшується. Якість арахісу продовжує поліпшуватися, щоб відповідати більш високим стандартам. Зручність арахісового масла і його висока харчова цінність відповідають вимогам сучасного способу життя.

 

Американські посли, місіонери та добровольці Корпусу Миру впроваджують арахісову пасту в їжу у віддалені частини світу. Деякі країни, що розвиваються, розуміючи, що їх дефіцит харчового білка не може бути вирішений тільки за рахунок білків тваринного походження, зацікавлені у вирощуванні багатих білком врожаю арахісу.

 

Якщо ви ще не куштували цей унікальний продукт, придбайте його в NOMNOM, щоб оцінити справжню якість арахісової продукції. Продукти виробництва компанії "NomNom" є прикладом, якою має бути натуральна арахісова паста. Ми виробляємо справжню і оригінальну пасту, в яку ви закохаєтесь з першої ложки.