Види горіхових паст

Натуральні горіхові пасти дуже ситні - при всьому бажанні не вийде з'їсти більше 2-3 столових ложок. Це 160-240 калорій: як в тарілці каші на воді.

 

 

Після горіхового перекусу досить з'їсти невелику порцію салату або супу, і ви ситі на кілька годин. Дієтологи і фітнес-тренери недарма радять: хочете схуднути без зривів — з'їдайте по чайній ложці горіховою пасти за півгодини до основного прийому їжі. Через місяць ви зрозумієте, що такий «м'який» підхід дієвіше, ніж різкі заборони всього і вся.

 

 

Єдине правило-дивитися на склад і відкладати всі пасти з цукром або пудрою. Підозріло дешеві пасти можуть розчарувати. Щоб знизити собівартість, фабрики закуповують прогірклі горіхи. Неприємний смак маскують ароматизаторами, частіше-штучними. Прості какао-боби або кориця із завданням не впораються.

 

 

Все більше і більше досліджень вказують на користь горіхів і насіння. Волоські горіхи, мигдаль, арахіс, фундук, пекан і горіхи макадамія знижують рівень холестерину в крові. Горіхи, горіхове масло, насіння і масла з насіння містять велику кількість фітохімічних речовин.

 

 

Багато людей уникають горіхів, насіння та їх масел через побоювання, що вони занадто багаті жирами та калоріями. Столова ложка горіхового або насіннєвого масла містить близько 80-100 калорій. У столовій ложці горіхового і насіннєвого масла міститься від 7 до 10 грамів жиру, в основному ненасиченого. Будь-які горіхи, насіння та горіхова паста також є хорошими джерелами багатьох поживних речовин, включаючи білок, цинк, клітковину, вітамін Е, фолієву кислоту, мідь та калій. Волоські горіхи багаті альфа-ліноленовою кислотою, поліненасиченим жиром, якого може не вистачати в вегетаріанських дієтах. Безумовно, можна включити горіхи і насіння в здорову дієту.

 

 

Деякі горіхи, насіння або масло краще для вас, ніж інші? Не зовсім, якщо ви не шукаєте конкретну поживну речовину. Якщо ви використовуєте ці продукти в якості основного джерела білка, зверніть увагу на соєві горіхи (смажені соєві боби) і горіхове масло. Насіння гарбуза, чорні волоські горіхи, кедрові горіхи та арахіс містять трохи більше білка, ніж інші насіння та горіхи. Арахісове масло містить трохи більше білка, ніж інші горіхові масла. Горіхи містять трохи цинку, хоча він може погано засвоюватися. Насіння гарбуза, горіхи кешью і масло кешью містять трохи більше цинку, ніж інші продукти. Мигдаль, мигдальне масло і тахіні містять трохи більше кальцію.

 

 

Якщо ви стежите за споживанням натрію, вибирайте несолоні горіхи і горіхове масло замість солоних продуктів. Столова ложка арахісового масла без додавання солі містить 3 міліграми натрію, а столова ложка арахісового масла з додаванням солі — близько 75 міліграмів.

 

 

 Що таке горіхове масло?

 

 

Горіхове масло-це паста, приготована з горіхів, змішаних з водою, до утворення пастоподібної консистенції. Спреди на основі горіхів можуть бути хрусткими або кремовими, і ви можете використовувати їх в солодких і солоних аплікаціях. Популярні горіхові пасти включають арахісове масло, мигдальне масло, масло кешью, масло волоського горіха і масло пекан. Деякі горіхові масла багаті клітковиною, білком і жирними кислотами, а також містять багато вітамінів і мінералів, які можуть бути корисні для вашого здоров'я.

 

 

Види горіхових паст:

 

 

Шоколадно-горіхова паста

 

 

При переході на правильне харчування важливо не просто рахувати калорії і читати етикетки, перевіряючи склад. Горіхові пасти з какао не тільки насичують, але і піднімають настрій: солодкість, але цілком дозволена. Секрет - не в швидких вуглеводах, а в какао.

 

 

Горіхова паста з фундука

 

 

У чистому вигляді фундук використовують не тільки як перекус, але і в якості приправи до м'ясних страв. Пасту, якщо вона солодка, частіше просто наносять на хліб. Але якщо ви купили перетертий горіх без цукру і шоколаду, можна поекспериментувати і зробити соус до других страв.

 

 

Змішайте в рівних пропорціях соєвий соус, сік лимона і пасту. Додайте часник, трохи цукру і перцю. Якщо соус вийшов занадто густий, розведіть його кип'яченою водою.

 

 

Якщо бутерброди вранці набридли, а в холодильнику стоїть горіхова паста, спробуйте застосувати її. Приготуйте вегетаріанські роли. Візьміть тонкий лаваш, пасту і банани. Перемішайте пасту з фруктами, намажте лаваш і скрутіть в роли.

 

 

Горіхова паста з волоських горіхів

 

 

Вітаміни в горіховій пасті замінять аптечні комплекси, адже волоський горіх багатий йодом, який так необхідний міським жителям. Після бутерброда або сиру з горіховою пастою відчувається приплив бадьорості, майже як після чашки кави. Особливо корисна паста з волоських ядер жінкам, так як вона вирівнює менструальний цикл.

 

 

Не знаєте, з чим можна їсти горіхову пасту, крім хліба і печива? Спробуйте додати її до нарізаного яблука: вийде смачна закуска.

 

 

Горіхова паста з кешью

 

 

Заміна порожніх солодощів - не єдине застосування пасти з кешью. Її рекомендують для відновлення після важких захворювань і операцій. Головне вибрати правильний склад: 70% - 80% маси повинні займати горіхи. У шоколадних пастах кешью занадто мало, зате їх калорійність нижче – непоганий варіант для тих, хто стежить за вагою, але не потребує припливу сил.

 

 

Паста з арахісу

 

 

Незважаючи на калорійність арахісової пасти (588 калорій на 100 грам), їй балують себе люди, що сидять на дієті. Адже за раз ви навряд чи з'їсте більше однієї ложки, а ситість протримається кілька годин. ПП горіхова паста необхідна для отримання корисних жирів, які легко засвоюються, а не накопичуються в депо. Вранці або в обід арахісова паста не принесе шкоди – але урізноманітнює їжу і зарядить енергією на цілий день.

 

 

Горіхова паста з медом

 

 

Наші бабусі лікують солодкою сумішшю застуду. Молодим мамам радять її на період годування грудьми, щоб передати малюкові корисні речовини і самій залишитися в хорошій формі.

 

 

Якщо в пасту доданий мед, користі в ній більше, ніж в десерті з цукром. Від голоду вона рятує мінімум на годину-півтори. Але не забувайте про БЖУ. Чим менше меду, тим менше швидких вуглеводів ви з'їсте. Саме тому вважається, що паста на одних горіхах з крапелькою меду для смаку — найкращий варіант.

 

 

Мигдальна паста

 

 

У змученого організму при схудненні часто виникає анемія і авітаміноз. Мигдаль лікує недокрів'я і відновлює сили. Паста хороша, коли треба впоратися з безсонням або вилікувати бронхіт.

 

 

Якщо ви ще не пробували цей унікальний продукт, обов'язково купуйте його в нашому магазині. Компанія "NomNom" виробляє справжню і оригінальну пасту з горіхів, в яку ви закохаєтесь з першої ложки.