Головна > > Користь горіхових паст для вашого здоров’я

Користь горіхових паст для вашого здоров’я

Від мигдалю до кеш’ю від кунжуту до волоського горіха, масла і пасти з насіння і горіхів містять великі поживні речовини і широко використовуються в якості пасти для бутербродів. Незважаючи на погану репутацію через високий вміст жирів, горіхові масла містять натуральні, корисні жири, корисні для серця, холестерин і допомагають знизити ризик діабету 2 типу.

 

Через свою популярність і широкого використання арахісова паста має велику популярність і багато людей не знають про наявні альтернативи. Однак в останні роки на полицях магазинів з’явилися і інші горіхові масла, які отримали визнання як гурманів, так і експертів в галузі охорони здоров’я. Для людей, які страждають алергією на арахісову пасту, поява альтернативних масел і паст з насіння і горіхів стало відмінним способом як і раніше насолоджуватися сендвіч-пастами і їх користю для здоров’я.

 

Остерігайтеся вмісту цукру, а не жиру

 

Кожен горіх має різні переваги для здоров’я. Однак важливо знати про інші інгредієнти горіхових паст, які можуть зробити їх нездоровими, наприклад про сіль і цукор. Здорове високоякісне горіхове масло зроблено без додаткових підсолоджувачів і консервантів і забезпечує такі ж поживні речовини, як і горіхи, з яких вони зроблені. Обов’язково перевірте етикетку на наявність цих додаткових інгредієнтів, а також остерігайтеся різновидів, які містять гідрогенізоване масло, оскільки вони також містять трансжири. Виробники додають ці інгредієнти, щоб масло не розшаровувалося під час зберігання. Проте такий поділ є нормальним явищем і вимагає лише перемішування горіховою пасти перед його використанням. Щоб масло з горіхів в будь-якому випадку не розшарувалося під час зберігання, ви можете зберігати банки в коморі в перевернутому вигляді або в холодильнику.

 

Користь для здоров’я

 

Не лякайтеся висококалорійності пасти, оскільки вони є феноменальним джерелом вітамінів, мінералів і поживних речовин. Всі горіхові пасти містять корисні для серця ненасичені жири, фітостерини, білок і клітковину, але їх конкретна харчова цінність залежить від того, який тип горіха використовується. Однією з переваг вживання горіхових паст є те, що вони також містять здорову дозу вітаміну Е, антиоксиданту, який захищає основні жири у вашому тілі, підтримує здоров’я шкіри і волосся і допомагає зміцнити вашу імунну систему.

 

Горіхову пасту можна використовувати в якості доповнення для сендвічів, але їх також можна додавати в інші корисні закуски, такі як скибочки яблук або селери, щоб зробити їх більш ситними і поживними. Білок, клітковина і різні типи жирів, що містяться в горіховій пасті, допомагають вам відчувати себе ситим і насиченим, що допомагає підтримувати постійний рівень енергії протягом дня. Ось чому, незважаючи на їх жирність, дослідження показали, що регулярне вживання горіхів може знизити ризик набору ваги. Ви можете включати горіхову пасту в свій раціон щотижня, але не перестарайтеся. Ключ до отримання всієї користі для здоров’я від насіння і горіхового масла-це помірне їх вживання.

 

Найбільш поширені види горіхових паст

 

Арахісова паста

 

Арахісова паста забезпечує наш організм кількома ключовими поживними речовинами, такими як кальцій, магній, цинк і залізо, а також є хорошим джерелом білка і жиру. Однак, в порівнянні з іншими горіховими пастами, арахісова паста має найменшу кількість поживних вітамінів і мінералів. Крім того, через високий вміст білка арахісова паста має високу насиченість, що допомагає вам їсти менше в інший час дня. Фактично, арахісова паста містить одне з найвищих рівнів білка серед масел з насіння і горіхів. 2 столові ложки арахісової пасти містять аж 7 грамів білка.

 

Мигдальна паста

 

Мигдальна паста-найбагатша поживними речовинами з усіх можливих горіхових паст. Мигдальна паста містить кілька важливих мінералів для підтримки міцності кісток і набагато більше кальцію, магнію, марганцю і фосфору, ніж арахісова паста. 2 столові ложки мигдалевої пасти містять близько 50% вашої добової потреби у вітаміні Е. Вітамін Е є важливим антиоксидантом, що захищає очі і серце. 2/3 жиру мигдальної пасти-це корисні для серця мононенасичені жири. Мигдальна паста також містить більше клітковини і менше насичених жирів, і може допомогти поліпшити холестеринові панелі.

 

Паста кеш’ю

 

Паста кеш’ю гладка, вершкова і трохи менш жирна, ніж інші горіхові пасти. Хоча вона не містить омега-3 жирних кислот, вона є одним з кращих джерел мононенасичених жирних кислот, незамінних амінокислот і магнію. Ці поживні речовини корисні для кров’яного тиску, контролю цукру і холестерину, здоров’я кісток, імунної системи і вашого метаболізму.

 

Паста з волоського горіха

 

Паста з волоського горіха має землистий маслянистий смак. За поживною цінністю воно дуже схоже на арахісову пасту, за винятком того факту, що воно містить найбільшу кількість омега-3 жирних кислот, зокрема, альфа-ліноленової кислоти (ALA) і поліфенолів. Оскільки Омега-3 жири мають

 

Маючи протизапальні властивості, вони можуть допомогти при артриті та інших аутоімунних захворюваннях.

 

Що корисніше для вашого здоров’я?

 

Варіантів горіхових паст дуже багато і ви можете вибрати щось підходяще для себе! Є також масло з насіння соняшнику, масло соєвих горіхів, тахіні (масло з насіння кунжуту) і багато іншого. Якщо є горіх, з нього можна зробити масло або пасту. Залежно від вашого особистого смаку і потреб в харчуванні горіхова паста — це простий спосіб урізноманітнити ваш раціон і поліпшити загальний стан здоров’я.

 

Ми виробляємо такі горіхові пасти:

 

  • Арахісова паста (класична, з гімалайською сіллю, шоколадна, з білим шоколадом)
  • Паста кеш’ю
  • Мигдальна паста
  • Фундучная паста

 

Швидше замовляйте ці смачні пасти і насолоджуйтеся з користю для здоров’я!