Головна > > Властивості фісташок і фісташкової продукції

Властивості фісташок і фісташкової продукції

Багатий поживними речовинами

 

 

Фісташкова паста дуже поживна: в одній Унції (28 грам) міститься близько 49 фісташок, що містять наступне:

 

 

  • Калорій: 159
  • Вуглеводи: 8 г
  • Клітковина: 3 грами
  • Білок: 6 г
  • Жири: 13 грамів (90% ненасичені жири)
  • Калій: 6% від рекомендованої добової норми споживання (RDI)
  • Фосфор: 11% від РСНП
  • Вітамін B6: 28% від РСНП
  • Тіамін: 21% від РСНП
  • Мідь: 41% від РСНП
  • Марганець: 15% від РСНП

 

 

Примітно, що фісташки — один з найбагатших вітаміном B6 продуктів.

 

 

Вітамін B6 важливий для декількох функцій організму, включаючи регулювання рівня цукру в крові і утворення гемоглобіну, молекули, що переносить кисень в червоних кров’яних тільцях.

 

 

Фісташкове масло багате білком, клітковиною і антиоксидантами. Також можуть похвалитися кількома іншими важливими поживними речовинами, включаючи вітамін B6 і калій.

 

 

Високий вміст антиоксидантів.

 

 

Антиоксиданти життєво важливі для вашого здоров’я.

 

 

 

Вони запобігають пошкодженню клітин і відіграють ключову роль у зниженні ризику захворювань, таких як рак.

 

 

Фісташки містять більше антиоксидантів, ніж більшість інших горіхів і насіння. Фактично, тільки волоські горіхи і горіхи пекан містять більше.

 

 

В одному 4-тижневому дослідженні учасники, які їли одну або дві порції фісташок в день, мали більш високий рівень лютеїну і γ-токоферолу в порівнянні з учасниками, які не їли фісташки.

 

 

Серед горіхів фісташки містять найвищий вміст лютеїну і зеаксантину, які є дуже важливими антиоксидантами для здоров’я очей.

 

 

Вони захищають ваші очі від пошкоджень, викликаних синім світлом і віковою дегенерацією жовтої плями, станом, при якому ваше центральне зір порушено або втрачено.

 

 

Крім того, дві з найпоширеніших груп антиоксидантів в фісташках — поліфеноли і токофероли — можуть допомогти захистити від раку і хвороб серця.

 

 

Цікаво, що антиоксиданти, що містяться в фісташках, дуже доступні в шлунку. Отже, вони, швидше за все, поглинаються під час травлення.

 

 

Паста з фісташок – одна з найбагатших антиоксидантами горіхових паст. У них багато лютеїну і зеаксантину, які сприяють здоров’ю очей.

 

 

Низькокалорійний продукт, але з високим вмістом білка.

 

 

Горіхи корисні для здоров’я, але, як правило, вони калорійні.

 

 

На щастя, фісташки-одні з найбільш низькокалорійних горіхів.

 

 

Одна унція (28 грамів) фісташок містить 159 калорій в порівнянні з 185 калоріями в волоських горіхах і 193 калоріями в горіхах пекан.

 

 

Зі вмістом білка близько 20% від їх ваги фісташки поступаються тільки мигдалю, коли справа доходить до вмісту білка.

 

 

У них також більш високе співвідношення незамінних амінокислот-будівельних блоків білка-ніж в будь-якому іншому горісі.

 

 

Ці амінокислоти вважаються незамінними, тому що ваше тіло не може їх виробляти, тому Ви повинні отримувати їх зі свого раціону.

 

 

Тим часом, інші амінокислоти вважаються частково незамінними, що означає, що вони можуть бути незамінними за певних обставин, залежно від стану здоров’я людини.

 

 

Однією з цих напівзамінних амінокислот є L-аргінін, на частку якого припадає 2% амінокислот у фісташках. У вашому організмі він перетворюється в оксид азоту, який викликає розширення кровоносних судин і сприяє кровотоку.

 

 

Фісташки містять менше калорій і більше білка, ніж більшість інших горіхів. Крім того, вміст незамінних амінокислот в них вище, ніж в будь-якому іншому горісі.

 

 

Може допомогти схуднути.

 

 

Незважаючи на те, що горіхи є висококалорійною їжею, вони є одними з найбільш корисних для схуднення продуктів.

 

Хоча мало досліджень вивчали вплив фісташок на вагу, існуючі багатообіцяючі.

 

 

Фісташки багаті клітковиною і білком, які підсилюють відчуття ситості і допомагають менше їсти.

 

 

В рамках однієї 12-тижневої програми схуднення у тих, хто їв 1,9 Унції (53 грами) фісташок в день в якості полудня, індекс маси тіла знизився вдвічі в порівнянні з тими, хто їв 2 унції (56 грамів) кренделів в день.

 

 

Більш того, Інше 24-тижневе дослідження за участю людей з надмірною вагою показало, що ті, хто споживав 20% калорій з фісташок, втрачали на 1,5 см більше талії, ніж ті, хто цього не робив.

 

 

Одним з факторів, що сприяють зниженню ваги від фісташок, є те, що їх жир не може повністю засвоїтися.

 

 

Фактично, дослідження продемонстрували порушення всмоктування жирів з горіхів. Це пов’язано з тим, що частина їх жиру застряє в їх клітинних стінках, не дозволяючи йому перетравлюватися в кишечнику.

 

 

Більш того, очищені фісташки хороші для усвідомленого вживання в їжу, так як очищення горіхів вимагає часу і уповільнює швидкість прийому їжі. Залишки шкаралупи також дають вам візуальне уявлення про те, скільки горіхів ви з’їли.

 

 

Одне дослідження показало, що люди, які їли фісташки в шкаралупі, споживали на 41% менше калорій, ніж люди, які їли фісташки в шкаралупі.

 

 

Вживання фісташкових горіхів може допомогти схуднути. Фісташки в шкаралупі особливо корисні, так як сприяють усвідомленому харчуванню.

 

 

Підтримує здорові кишкові бактерії.

 

 

Фісташки багаті клітковиною, одна порція містить 3 грами.

 

 

Клітковина проходить через травну систему в основному неперетравленої, а деякі види клітковини перетравлюються корисними бактеріями в кишечнику, що діють як пребіотики.

 

 

Потім кишкові бактерії ферментують клітковину і перетворюють її в коротколанцюгові жирні кислоти, які можуть мати ряд переваг для здоров’я, включаючи зниження ризику розвитку розладів травлення, раку і хвороб серця.

 

 

Бутират, мабуть, найкорисніша з цих коротколанцюгових жирних кислот.

 

 

Було показано, що вживання фісташок збільшує кількість бактерій, що продукують бутират, в кишечнику більшою мірою, ніж вживання мигдалю.

 

 

Фісташки багаті клітковиною, яка корисна для кишкових бактерій. Вживання фісташок може збільшити кількість бактерій, які виробляють корисні коротколанцюгові жирні кислоти, такі як бутират.

 

 

Може допомогти знизити рівень цукру в крові.

 

 

Незважаючи на більш високий вміст вуглеводів, ніж у більшості горіхів, фісташки мають низький глікемічний індекс, що означає, що вони не викликають різких стрибків цукру в крові.

 

 

Можливо, не дивно, що дослідження показали, що вживання фісташок може сприяти підтримці здорового рівня цукру в крові.

 

 

Одне дослідження показало, що при додаванні 2 унцій (56 грамів) фісташок до багатої вуглеводами дієті рівень цукру в крові у здорових людей після їжі знижувався на 20-30%.

 

 

В іншому 12-тижневому дослідженні люди з діабетом 2 типу показали зниження рівня цукру в крові натщесерце на 9% після вживання 0,9 Унції (25 грамів) фісташок в якості закуски два рази на день.

 

 

Крім того, що фісташки багаті клітковиною і корисними жирами, вони багаті антиоксидантами, каротиноїдами і фенольними сполуками, які корисні для контролю рівня цукру в крові.

 

 

Тому просте додавання фісташок в раціон може допомогти контролювати рівень цукру в крові в довгостроковій перспективі.

 

 

Фісташки мають низький глікемічний індекс, що може сприяти зниженню рівня цукру в крові.

 

 

Завжди смачно і корисно.

 

 

Купити фісташкову пасту дуже просто, і її можна їсти різними способами.

 

 

Як закуску, гарнір для салату або піци, або навіть у випічці, додаючи красивий зелений або фіолетовий колір різним десертам і стравам.

 

 

Деякі смачні десерти зеленого кольору включають джелато з фісташками або чізкейк.

 

 

Крім того, як і інші горіхи, їх можна використовувати для приготування песто або горіховою пасти.

 

 

Ви навіть можете спробувати посипати ними свою улюблену запечену в духовці рибу, додати їх в ранкову гранолу або приготувати власну десертну скоринку.

 

 

Нарешті, фісташки можна вживати як зручну, смачну і корисну закуску.

 

 

Крім того, що фісташки є відмінною закускою, їх можна використовувати в випічці і кулінарії, додаючи зелений або фіолетовий колір різних страв.

 

 

Купуйте пасту від компанії “NomNom” і насолоджуйтеся її смаком в будь-який час доби. Адже натуральне – це завжди корисно!