Головна > > Горіхові пасти: їх відмінності, поживні цінності та переваги

Горіхові пасти: їх відмінності, поживні цінності та переваги

Горіхові масла. Хто б їх не любив? Вони смачні, їх можна вживати в їжу, але вони також служать для приготування фітнес-рецептів. Йдеться про горіховому маслі. Але чи знаєте ви різницю між його ?

 

 

 

Види горіхових масел

 

 

 

До основних видів горіхового масла відносяться:

 

 

 

 

 

Класифікація горіхових масел по консистенції

 

 

 

Масло по консистенції ділиться на гладке і вершкове з хрусткими шматочками. Але що особливого в кожному з них?

 

 

 

  • Гладке горіхове масло 

 

 

М’які горіхові пасти мають м’яку кремоподібну консистенцію. Горіхи подрібнені, завдяки кремовій текстурі їх легше намазувати і використовувати при приготуванні і запіканні.

 

 

 

  • Хрустка горіхова паста

 

 

 

Хрустка горіхова паста відрізняється вмістом хрустких шматочків горіхів. Вона підходить для приготування, випічки або приготування смузі.

 

 

 

Класифікація горіхових масел по пропорції горіхів

 

 

 

  • 100% горіхова паста

 

 

 

Горіхові пасти і пасти з 100% вмістом горіхів гарантують, що ви їсте чисте горіхове масло. Оскільки вони не містять ніяких добавок (таких, як сіль, цукор, пальмова олія, шматочки фруктів), вони є одними з найбільш корисних масел для нашого організму.

 

 

  • Масла з добавками

 

 

В деякі горіхові масла впроваджують добавки для поліпшення їх смаку, ефекту, консистенції або збільшення терміну зберігання. Це, наприклад, горіхова паста з додаванням шоколаду або шматочків фруктів. Однак їх недолік в тому, що вони можуть містити підвищену частку цукру. Звичайними добавками є також сіль.

 

 

 

Особлива категорія серед масел з добавками протеїнових горіхових масел, які збагачені протеїнами одного або декількох видів. Вони особливо популярні серед спортсменів, яким вони можуть допомогти з додаванням необхідної щоденної кількості білка у вигляді смачної горіховою пасти.

 

 

 

Відмінності між горіховим маслом

 

 

 

Тепер, коли ми знаємо, які типи горіхового масла існує, ми можемо з’ясувати, що робить кожне з цих горіхових масел таким унікальним.

 

 

 

  • Арахісове масло

 

 

 

Арахісове масло, без сумніву, є найпоширенішим і відомим серед усіх горіхових масел. Хоча ми знаємо, що арахіс – не справжні горіхи, смак арахісового масла нагадує смажені горіхи. Більшість горіхів ростуть на деревах. Однак арахіс росте в грунті, тому його відносять до бобових, як горох і сочевицю.

 

 

 

Переваги арахісового масла

 

 

 

  • Володіє високоякісним поживним складом.

 

 

 

Перевага арахісового масла в тому, що воно багате білками, вітамінами і мінералами, такими як магній і цинк.

 

 

 

  • Сприяє схудненню

 

 

 

Дослідження показали, що вживання в їжу арахісу може допомогти зберегти вагу або схуднути. Це пов’язано з тим, що арахіс викликає відчуття насичення завдяки вмісту білків, жирів і клітковини.

 

 

 

Дослідження, проведене в 2018 році, показало, що споживання горіхів, у тому числі арахісу, знижує ризик надмірної ваги та ожиріння. У цьому дослідженні порівнювали дієту і спосіб життя майже 373000 чоловік з 10 європейських країн.

 

 

 

У тому ж році було проведено інше дослідження, яке показало, що споживання двох чайних ложок арахісового масла з їжею з високим глікемічним індексом здатне стабілізувати глікемічний індекс.

 

 

 

  • Сприяє здоров’ю серця і низькому рівню цукру в крові.

 

 

Арахісове масло містить ряд поживних речовин, що поліпшують здоров’я серця, в тому числі:

 

 

 

  • мононенасичені жирні кислоти
  • поліненасичені жирні кислоти
  • ніацин
  • магній
  • Вітамін Е

 

 

У раціоні співвідношення ненасичених жирних кислот і насичених жирів відіграє надзвичайно важливу роль для здоров’я серця. В арахісовому маслі міститься така ж кількість корисних жирів, як і в оливковій олії, яке відоме своїм благотворним впливом на серцево-судинну систему. Регулярне вживання горіхів може знизити смертність від хвороб серця. Дослідники рекомендують арахіс як доступний спосіб поліпшення здоров’я серця

 

 

 

Масло кешью

 

 

 

У порівнянні з арахісовим маслом, масло кешью містить менше білка. Однак він більш багатий залізом, міддю і фосфором. Крім того, в порівнянні з арахісовим маслом в ньому майже вдвічі менше цукру. Масло кешью багате кальцієм, рибофлавіном, вітаміном Е і містить значну частку корисних жирів, необхідних організму.

 

 

 

Масло кешью можна розділити на сире і солоне. Найбільша різниця в тому, що коли ви їсте сире масло кешью, Ви отримуєте більше поживних речовин, ніж Солоне масло кешью, яке зазвичай отримують шляхом обсмажування горіхів кешью. Перевага сирого масла кешью в тому, що без додавання солі воно майже не містить калію і холестерину.

 

 

 

Переваги масла кешью

 

 

 

  • Це джерело магнію і натрію.

 

 

Масло кешью є хорошим джерелом магнію, важливого мінералу, який відіграє важливу роль у підтримці здоров’я організму. Споживання магнію важливо для метаболічних функцій та імунної системи. Магній також регулює рівень артеріального тиску і сприяє засвоєнню кальцію.

 

 

 

Якщо ви шукаєте відповідне джерело натрію, ми рекомендуємо вам вживати несолоне масло. Несолоне масло кешью містить до 26% денної норми натрію.

 

 

 

  • Він містить менше жиру в порівнянні з іншими горіхами.

 

 

 

Горіхи кешью містять менше жиру в порівнянні з іншими видами горіхів. Тому вони корисні не тільки для здоров’я в цілому, але цей факт про харчування також важливий для спортсменів, які стежать за споживанням калорій.

 

 

 

Мигдальне масло

 

 

В останні роки мигдальне масло користується великою популярністю серед любителів фітнесу. Хоча здається, що його поживна цінність схожа на арахісове масло, вони не в усьому однакові. Мигдальне масло містить більше клітковини, вітамінів і мінералів.

 

 

Воно містить кальцій, фосфор, магній, ніацин, рибофлавін і фолієву кислоту. Він також містить велику дозу вітаміну Е і жирних кислот омега-3.

 

 

 

  • Підтримує здорову травну систему.

 

 

Згідно з клінічними випробуваннями, опублікованими в 2018 році в журналі Nutrients Journal, мигдаль сприяє здоров’ю травної системи, збільшуючи кількість корисних бактерій в травному тракті. Мигдаль сприяє утворенню бутирату, який допомагає підвищити захист травного тракту і впливає на глікемічний контроль. У той же час він зменшує запалення в травному тракті. Клітковина і пробіотики, що містяться в мигдалі, «живлять» травні бактерії, забезпечуючи здорову мікрофлору.

 

 

Крім того, як сирий, так і смажений мигдаль містять пробіотичні сполуки. Це означає, що незалежно від того, який сорт мигдалю ви виберете, ви будете в захваті від обох.

 

 

 

  • Природно сприяє здоров’ю шкіри.

 

 

 

Вже чверть гуртки мигдалю забезпечує 40% рекомендованої добової норми вітаміну Е. мигдальне масло трохи більш концентровано і містить більше поживних речовин в разовій дозі в порівнянні з такою ж кількістю сирого мигдалю. Вітамін Е, один з основних компонентів мигдалю, допомагає шкірі кількома способами.

 

 

 

  • Знижує вагу і знижує рівень холестерину.

 

 

 

Якщо ви подивитеся на харчову цінність мигдалю, ви виявите, що в ньому більше калорій і жирів. Однак в якості здорової закуски ви можете використовувати мигдаль і мигдальне масло, щоб підтримувати вагу під час дієти.

 

 

 

Масло лісового горіха

 

 

 

Фундук, хоча і містить велику кількість калорій, також містить поживні речовини і корисні жири. Вони містять вітамін B6, фосфор, фолієву кислоту, цинк і калій. Крім того, вони є багатим джерелом моно – і поліненасичених жирів. У них відсутні жирні кислоти омега – 6 і омега-9, такі, як олеїнова кислота.

 

 

 

Переваги масла лісового горіха

 

 

 

  • Знімає запалення.

 

 

Фундук знижує запалення завдяки високому вмісту корисних жирів. Фахівці провели дослідження, в ході якого вивчали, як фундук споживається «тригерами» запалення.

 

 

 

Навіть вживання 60 грамів фундука щодня протягом 12 тижнів допомогло зменшити фактори, що викликають запалення у людей з надмірною вагою і ожирінням.

 

 

 

  • Він має високий вміст антиоксидантів.

 

 

 

Антиоксиданти захищають організм від окисного стресу, який може викликати пошкодження клітинної структури і сприяти старінню або серцевих захворювань. Найпоширенішими антиоксидантами в фундуку є фенольні сполуки. Було показано, що вони знижують рівень холестерину і запалення. Вони також можуть бути корисні для здоров’я серця і запобігти раку.

 

 

Фісташкове масло

 

 

 

Фісташки-це продукти, що містять найбільше вітаміну B6. Це важливо для регулювання рівня цукру в крові або утворення гемоглобіну — молекули, яка переносить кисень до еритроцитів. Фісташки також є багатим джерелом калію. Вже 28 г фісташок містять більше калію, ніж половина великого банана.

 

 

 

Переваги фісташкового масла

 

 

 

  • У ньому мало калорій і багато білка.

 

 

 

Фісташки відносяться до числа низькокалорійних горіхів. 28 грамів фісташок містять 156 калорій в порівнянні з 183 калоріями в волоських горіхах або 193 калоріями в горіхах пекан.

 

 

 

Білок становить майже 20% їх загальної ваги, тому фісташки займають друге місце за вмістом білка після мигдалю. У них також більш високий вміст амінокислот, які більше підтримують зростання білкових «блоків», ніж інші види горіхів. Ці амінокислоти вважаються незамінними, тому що організм не може виробляти їх самостійно. Інші амінокислоти вважаються частково незамінними, тому вони можуть бути незамінними при певних умовах, в залежності від стану здоров’я людини.

 

 

 

  • Може допомогти в зниженні ваги.

 

 

Фісташки багаті клітковиною і білками, що підсилюють відчуття ситості. У 12-тижневій програмі схуднення одна група споживала 53 грами фісташок в день в якості перекусу. Результатом цього дослідження було те, що у цієї групи було вдвічі більше зниження індексу маси тіла.

 

 

 

Інше 24-тижневе дослідження за участю людей з ожирінням показало, що ті, хто споживав 20% калорій з фісташок, зменшували окружність талії на 1,5 см в порівнянні з тими, хто цього не робив.

 

 

Ми виробляємо такі горіхові пасти:

 

 

 

  • Арахісова паста (класична, з гімалайською сіллю, шоколадна, з білим шоколадом)
  • Паста кешью
  • Мигдальна паста
  • Фундучная паста

 

 

Яку пасту виберете ви? NOMNOM виробляє цілий асортимент натуральних горіхових паст, щоб у Вас була можливість не тільки покуштувати справжню горіхову пасту, але і підтримати своє здоров’я таким поживним продуктом.