• Головна >
  • Блог >
  • Великий вибір і асортимент смаків горіхових паст

Великий вибір і асортимент смаків горіхових паст

Все більше і більше досліджень вказують на користь горіхів і насіння для здоров'я. Дослідження Адвентистів Сьомого дня показало, що ті, хто їв горіхи щонайменше 5 разів на тиждень, мали вдвічі менший ризик смерті від серцевих захворювань порівняно з тими, хто їв горіхи рідко. Інше дослідження жінок показало, що у тих, хто їв горіхи, ймовірність померти від серцевих захворювань тільки на 40% вище, ніж у тих, хто ніколи не їв горіхи. Волоські горіхи, мигдаль, арахіс, фундук, пекан і горіхи макадамія знижують рівень холестерину в крові. Горіхи, горіхове масло, насіння і масла з насіння містять велику кількість фітохімічних речовин, які можуть захищати від раку товстої кишки, простати і грудей.

 

 

Багато людей уникають горіхів, насіння та їх масел через побоювання, що вони занадто багаті жирами та калоріями. Американці в середньому з'їдають менше половини унції горіхів і горіхового масла в день. Унція горіхів або насіння містить від 150 до 200 калорій. (Соєві горіхи, які насправді не є горіхами, але які ми розглянемо в цій статті, містять 130 калорій на унцію.) Столова ложка горіхового або насіннєвого масла містить близько 80-100 калорій. Горіхи та насіння містять від 12 до 22 грамів жиру в унції (але в основному це ненасичені жири), і вони не містять холестерину. У столовій ложці горіхового і насіннєвого масла міститься від 7 до 10 грамів жиру, в основному ненасиченого. Горіхи, насіння та їх олія також є хорошими джерелами багатьох поживних речовин, включаючи білок, цинк, клітковину, вітамін Е, фолієву кислоту, мідь та калій. Волоські горіхи багаті альфа-ліноленовою кислотою, поліненасиченим жиром, якого може не вистачати в вегетаріанських дієтах. Безумовно, можна включити горіхи і насіння в здорову дієту.

 

 

Деякі горіхи, насіння або масло краще для вас, ніж інші? Не зовсім, якщо ви не шукаєте конкретну поживну речовину. Якщо ви використовуєте ці продукти в якості основного джерела білка, зверніть увагу на соєві горіхи (смажені соєві боби) і соєве горіхове масло. У них 11 грамів білка на унцію і 4 грами на столову ложку відповідно. Насіння гарбуза, чорні волоські горіхи, кедрові горіхи та арахіс містять трохи більше білка, ніж інші насіння та горіхи. Арахісове масло містить трохи більше білка, ніж інші горіхові масла. Горіхи містять трохи цинку, хоча він може погано засвоюватися. Насіння гарбуза, горіхи кешью і масло кешью містять трохи більше цинку, ніж інші продукти. Мигдаль, мигдальне масло і тахіні містять трохи більше кальцію.

 

 

Арахісове масло - це продукт, в якому, безумовно, вигідно купувати органічні продукти, якщо ви намагаєтеся уникнути залишків пестицидів або інсектицидів. Огляд продуктів, які зазвичай споживаються в Канаді, показав, що арахісове масло є продуктом, в якому найбільш часто виявляються залишки пестицидів. Половина арахісового масла, відібраного в США, містила визначені рівні інсектициду, хоча виявлені кількості були нижче встановлених законом меж.

 

 

Якщо ви стежите за споживанням натрію, вибирайте несолоні горіхи і горіхове масло замість солоних продуктів. Унція несолоного арахісу містить 2 міліграми натрію, тоді як Унція солоного арахісу може містити в 100 разів більше — близько 230 міліграмів. Столова ложка арахісового масла без додавання солі містить 3 міліграми натрію, а столова ложка арахісового масла з додаванням солі — близько 75 міліграмів.

 

 

А як щодо горіхів, обсмажених в маслі, в порівнянні з горіхами, смаженими в маслі? Я помітив, що деякі марки смажених горіхів містять желатин, що вегетаріанці захочуть перевірити на етикетці. Що стосується жирності, то між горіхами, обсмаженими в маслі, і сухими обсмаженими горіхами майже немає різниці. Арахісове масло доступне в знежиреній формі, в якій замість частини жиру використовується підсолоджувач. Хоча це може допомогти зменшити кількість жирів у вашому раціоні, якщо ви їсте багато арахісового масла, Я не впевнений, що для випадкового споживача доданий цукор краще для вас, ніж жир, який спочатку був в арахісовому маслі.

 

 

Багато марок арахісового масла містять гідрогенізований жир, щоб полегшити намазування арахісового масла, і підсолоджувач для «поліпшення» смаку. Якщо ви зазвичай купуєте такий продукт, спробуйте використовувати замість нього нерафіноване арахісове масло. Масло відокремиться, і його можна знову додати, щоб арахісове масло було легше намазувати. Арахісове масло буде більше схоже на арахіс, ніж на цукор. Купівля солоної версії полегшить перехід для багатьох людей.

 

 

Що ви можете робити з горіхами, насінням, горіховим маслом і маслом з насіння? Ви, безумовно, можете почати з бутербродів і тарілок з горіхами. Спробуйте намазати горіховим або насіннєвим маслом фрукти, селера або морква, або додати фрукти або натерту моркву на бутерброд з горіхами або насінням. Великий хіт У моєму домі-яблуко, нарізане кружечками і намазане арахісовим маслом (родзинки легко прилипає до арахісового масла, і ви можете зробити смайлики, щоб спонукати своїх дітей з'їсти це корисне ласощі). Використовуйте горіхи як гарнір для салатів або жаркого. Зробіть песто з волоськими горіхами, кедровими горіхами або горіхами пекан. Зробіть соус або заправку для салату з горіховим або насіннєвим маслом. Пюре з приготованих сушених бобів з горіховим або насіннєвим маслом (тахіні і нут — класика, але є багато інших смачних комбінацій). Горіхи, насіння, а також горіхове і насіннєве масло можна додавати в випічку, таку як печиво, хліб і чіпси. Це відмінний спосіб отримати кілька додаткових калорій і поживних речовин для зростаючих дітей. Однак навіть гладкі горіхові і насіннєві масла, намазані на хліб або крекери, не слід використовувати до першого дня народження через ризик задухи; у сім'ях з сильною історією алергії арахіс та інші горіхи не слід вводити до трирічного віку.

 

Горіхи, насіння, горіхові масла і масла з насіння можуть бути смачною і корисною частиною вегетаріанської дієти.

 

Якщо ви ще не пробували цей унікальний продукт, обов'язково купіть його в нашому магазині. Компанія "NomNom" є амбасадором натуральної горіхової продукції в Україні і виробляє Справжню і оригінальну пасту, в яку ви закохаєтесь з першої ложки.