• Головна >
  • Блог >
  • Здорове харчування разом з горіховими пастами

Здорове харчування разом з горіховими пастами

Арахісове масло багате білком, жирами і різними корисними поживними речовинами. Дослідження показують, що арахіс може бути навіть корисний для схуднення і знижує ризик серцевих захворювань.

 

 

В арахісі багато жирів, тому він відноситься до олійних. Велика частина світового врожаю арахісу йде виробництво арахісової пасти.

 

 

Вміст жиру коливається від 44 до 56% і в основному складається з моно - і поліненасичених жирів, велика частина яких складається з олеїнової і лінолевої кислот.

 

 

Арахісові пасти також хороше джерело білка. Вміст білка становить 22-30% від загальної кількості калорій, що робить арахіс відмінним джерелом рослинного білка. Найбільш поширені в арахісі білки, арахін і конарахін, можуть викликати у деяких людей сильну алергічну реакцію, викликаючи небезпечні для життя реакції.

 

 

При цьому в арахісі мало вуглеводів. Фактично, вміст вуглеводів становить всього близько 13-16% від загальної ваги.

 

 

Натуральна арахісова паста з низьким вмістом вуглеводів і високим вмістом білка, жиру і клітковини має дуже низький глікемічний індекс (ГІ), який є мірою того, наскільки швидко вуглеводи потрапляють в ваш кровотік після їжі. Що робить арахіс придатним для людей з діабетом.

 

 

Не секрет, що горіх відмінне джерело різних вітамінів і мінералів, в тому числі:

 

 

  • Біотин

 

 

Арахіс-один з найбагатших харчових джерел біотину, який важливий під час вагітності.

 

 

  • Мідь

 

 

Цей дієтичний мікроелемент часто є дефіцитним, що може мати несприятливі наслідки для здоров'я серця.

 

 

  • Ніацин

 

Ніацин, також відомий як вітамін B3, виконує різні важливі функції в організмі. Одне з головних-зменшення ризику серцевих захворювань.

 

 

  • Фолієва кислота

 

 

Фолієва кислота, також відома як вітамін B9, виконує безліч важливих функцій і особливо важлива під час вагітності.

 

 

  • Марганець

 

 

Мікроелемент Марганець міститься в питній воді і більшості харчових продуктів.

 

 

  • Вітамін Е

 

 

Потужний антиоксидант, цей вітамін часто міститься у великих кількостях в жирній їжі.

 

 

  • Тіамін

 

 

Один з вітамінів групи В, тіамін також відомий як вітамін В1. Він допомагає клітинам вашого тіла перетворювати вуглеводи в енергію і необхідний для роботи вашого серця, м'язів і нервової системи.

 

 

  • Фосфор

 

 

Арахіс-хороше джерело фосфору, мінералу, який відіграє важливу роль у зростанні і підтримці тканин організму.

 

 

  • Магній

 

 

Вважається, що достатня кількість магнію, що є важливим дієтичним мінералом з різними важливими функціями, захищає від серцевих захворювань.

 

 

Втрата ваги

 

 

Арахіс широко вивчався в сфері підтримки ваги. Незважаючи на високий вміст жирів і калорій, арахіс, здається, не сприяє збільшенню ваги. Фактично, обсерваційні дослідження показали, що споживання арахісу може допомогти підтримувати здорову вагу і знизити ризик ожиріння.

 

 

Однак одне невелике 6-місячне дослідження за участю здорових жінок показало, що, коли інші джерела жиру в низкожировой дієті були замінені арахісом, вони втратили 6,6 фунтів (3 кг), незважаючи на те, що їм говорили підтримувати свою початкову вагу.

 

 

Інше дослідження показало, що коли 100 грамів арахісу додавалися в щоденний раціон здорових дорослих протягом 8 тижнів, вони не набирали стільки ваги, як очікувалося.

 

 

Паста з арахісу дуже ситна і може вважатися ефективним компонентом дієти для схуднення.

 

 

Інші переваги арахісу для здоров'я

 

 

Крім того, що арахіс корисний для схуднення, він має ряд інших переваг для здоров'я.

 

 

  • Здоров'я серця

 

 

Хвороби серця-одна з основних причин смерті в усьому світі. Спостережні дослідження показують, що вживання в їжу арахісу, а також інших видів горіхів може захистити від хвороб серця.

 

 

Примітно, що арахіс містить ряд корисних для серця поживних речовин. До них відносяться магній, ніацин, мідь, олеїнова кислота і кілька антиоксидантів, наприклад ресвератрол.

 

 

  • Профілактика жовчнокам'яної хвороби

 

 

Камені в жовчному міхурі вражають приблизно 10-25% дорослого населення США.

 

 

Два обсерваційних дослідження показують, що часте вживання арахісу може знизити ризик утворення каменів в жовчному міхурі як у чоловіків, так і у жінок.

 

 

Оскільки більшість жовчних каменів в значній мірі складаються з холестерину, причиною може бути ефект арахісу, що знижує рівень холестерину.

 

 

Арахіс - один з найпоширеніших харчових алергенів. Алергія на арахіс потенційно небезпечна для життя, а арахіс іноді вважається найсерйознішим алергеном.

 

 

Людям з цією алергією слід уникати вживання арахісу та арахісових продуктів.

 

 

Арахіс настільки ж популярний, наскільки і корисний.

 

 

Натуральна арахісова паста NOMNOM є відмінним джерелом білка рослинного походження і багата різними вітамінами, мінералами і рослинними сполуками.

 

 

Вона може бути корисна як частина дієти для схуднення і також може знизити ризик серцево-судинних захворювань і утворення жовчних каменів.