Головна > > Вибух вітамінів і мікроелементів в одному продукті

Вибух вітамінів і мікроелементів в одному продукті

Елементний склад арахісової пасти

 

 

У горіхах, з яких виготовляють це масло, абсолютно немає холестерину. У них міститься величезна кількість корисних для організму речовин:

 

 

  • вітаміни А, В1, В2, Е, РР;
  • магній;
  • цинк;
  • фосфор;
  • калій;
  • залізо;
  • йод;
  • кальцій;
  • кобальт;
  • антиоксидант;
  • клітковина;
  • протеїн;
  • сахариди;
  • фолієва кислота.

 

 

Арахісова паста досить поживна, тому частіше вживається за сніданком, щоб запастися енергією на весь день. Калорійність арахісової пасти досить велика, тому її рекомендують вживати не більше 2-3 ложок в день. Це особливо стосується тих, хто стежить за своєю фігурою. Так, в 100 грамах пасти міститься цілих 590 ккал. Саме тому важливо не перевищувати рекомендованих порцій. Це важливо враховувати, тому що паста дуже смачна і хочеться з’їсти побільше.

 

 

Користь арахісової пасти

 

 

Отже, чим корисна арахісова паста і який вплив вона надає на весь організм? Відомо, що при регулярному вживанні цієї пасти значно зменшується ризик захворювання серцево-судинної системи, тому арахісову пасту обов’язково потрібно включити в раціон в якості профілактики подібних захворювань. Вміщені в пасті вітаміни і мікроелементи сприяють зміцненню імунної системи. Регулярне вживання продукту благотворно відбивається на роботі нирок, печінки, травного тракту і нервовій системі.

 

 

Активно застосовують арахісову пасту і в бодібілдингу. Справа в тому, що вона багата протеїном, який необхідний для спортсменів. До того ж, в арахісовій пасті є ще й речовини, які сприяють виробленню тестостерону. Це, в свою чергу, сприяє спалюванню жирів і збільшення обсягу маси тіла.

 

 

Вміст магнію робить продукт корисним в якості профілактики цукрового діабету, а фолієва кислота дозволяє краще оновлюватися клітинам організму.

 

 

Пам’ятайте, що при переїданні будь-якого продукту, ви можете набрати вагу. Дієтологи попереджають про можливе виникнення надмірної ваги або ожиріння при перевищенні рекомендованого обсягу споживання горіхових паст.

 

 

Історія пасти

 

 

Історія арахісової пасти бере свій початок в Америці, в 1890 році, саме там з’явився цей смачний харчовий продукт. Спочатку паста з арахісу була придумана в медичних цілях, як засіб, призначений для заміни м’яса. Люди, яким було протипоказано м’ясо, або вегетаріанці могли їсти замість м’яса поживну арахісову пасту.

 

 

У 1903 році була створена машина для розмелу горіхів і арахісова паста надійшла в серійне промислове виробництво, але рецептура того часу значно відрізнялася від сучасної. Тоді паста була не такою смачною, як зараз, тому що зерна арахісу спочатку варилися, і тільки після цього перемелювалися, через що паста втрачала свій смак.

 

 

Просувати арахісову пасту на американський ринок став підприємець Самнер з Сент-Луїса. Він позиціонував пасту з арахісу як поживний і корисний для здоров’я продукт. Буквально за рік йому вдалося подвоїти попит на пасту. У 1904 році він представив свій товар на універсальній виставці і викликав справжній фурор. Після цього в США почали з’являтися машинки для розмелювання арахісу і різні рецепти для приготування арахісової пасти в домашніх умовах. Деякі підприємці, відчувши нову хвилю попиту, почали висаджувати арахісові сади.

 

 

По-справжньому широке поширення в Америці арахісова паста отримала в 1922 році, коли виробник Розфілд зміг збільшити термін зберігання арахісової пасти до одного року. Він почав продавати пасту під торговою маркою Skippy по всій Америці, і успішно експериментував з її смаками, отримуючи хрусткий, солодкий і вершковий продукт, завойовуючи любов все більшої аудиторії.

 

 

У 1958 році право на виробництво арахісової пасти отримала компанія Procter Аnd Gаmble і побудувала для її виробництва завод величезних розмірів. Трохи пізніше пасту почали експортувати в інші країни. Америка досі є головним експортером арахісової пасти в світі. На виробництво цього продукту йде близько половини врожаю арахісу США.

 

 

Зараз арахісова паста-це Національний американський продукт, який укорінився в щоденному раціоні не тільки американців, а й інших народів.

 

 

З чим їдять арахісову пасту:

 

 

Найпростіше, з чим можна їсти арахісову пасту, так це з хлібом. Паста найкраще підходить до білого і житнього хліба. Бутерброд з арахісовою пастою на сніданок – поживна, корисна і смачна страва. Для додання додаткових ноток смаку на бутерброд можна покласти скибочку сиру, сухофрукти і шматочки свіжих фруктів.

 

 

Також пасту з арахісу можна їсти з печивом, намазуючи її зверху, як на шматочок хліба. Можна зробити сендвіч з начинкою з арахісової пасти і створити інші багатошарові конструкції. Якщо дати сендвічу трохи постояти, то печиво просочиться арахісовим маслом і стане трохи м’якше.

 

 

Арахісову пасту можна їсти навіть з овочами і фруктами. Якщо порізати їх на шматочки і промазати пастою, то це відкриє смак улюблених овочів і фруктів з нового боку, а також додасть ситість страві.

 

 

Для додання арахісового смаку, пасту можна додавати в кашу, морозиво та інші основні страви, з якими поєднується смак арахісу.

 

 

Крім цього арахісова паста успішно застосовується в складі кондитерських страв, випічки і десертів у вигляді прошарків, начинок і інших наповнювачів.

 

 

При покупці продукту уважно вивчайте його склад. Найкраще, якщо в пасті буде мала кількість штучних ароматизаторів, шкідливих трансжирів і цукру. Справжній продукт повинен містити тільки натуральні інгредієнти. Арахісова паста від NomNom містить тільки натуральні інгредієнти, а її смак складно сплутати з іншими горіховими пастами!